Over Annemarie

Ervaringsdeskundige met executive coaching skills

Slim, scherp en vernieuwend

Hi, ik ben Annemarie. Ook wel slim, scherp en vernieuwend. Dat is hoe mijn klanten mij vaak omschrijven.

 

Ik weet in welk krachtenveld je je bevindt. Eerder bekleedde ik topfuncties bij verschillende multinationals en werkte ik in start-ups en scale-ups in de biotech-sector. In mijn laatste rol was ik medeverantwoordelijk voor de Global Organization Effectiveness practice. Ik coachte leden van het executive committee, leidde een team van professionals en begeleidde organisatieveranderingen voor 35.000 mensen. Ik won een award voor het werk dat ik deed op het gebied van organisatieontwikkeling en community building. Mijn aanpak werd wereldwijd geïmplementeerd.

Dat klinkt alsof het allemaal van een leien dakje ging, toch? Goed hè, die official bio. Maar niets is minder waar. Ook ik heb flink gestruggeld met vragen als: wat wil ik? Doe ik het wel goed? Wat voor leider ben ik? Toen ik met een team van 4 mensen impact moest maken in een organisatie van 35.000 mensen bijvoorbeeld. Of toen ik met de CFO van mijn multinational een grote transformatie leidde. Of als een van de weinige vrouwen werkte in een raffinaderij. Ik heb ervaren welke wetten er dan gelden en welke krachten er dan op je staan. Maar ook heb ik daar geleerd mijn kwaliteiten te benutten, om voor mezelf en mijn leiderschapsvisie te gaan staan en mijn plek te pakken binnen de organisaties waarvoor ik werkte. En dat kun jij ook.

Succesvolle werkmethode. Vanuit mijn laatste functie in de corporate wereld werd ik nieuwsgierig naar een andere manier van ontwikkelen, impact maken en resultaten boeken. Daarom besloot ik te gaan werken in andere omgevingen: in universiteiten, ziekenhuizen, ministeries. Daar ontdekte ik dat bepaalde principes overal het verschil maken. Ik vond taal voor dat wat ik al jaren intuïtief deed: binnen een organisatie kijken met twee ‘brillen’: die van organisatie en organiseren. Op alle plekken waar ik kwam, ging ik beide steeds succesvoller combineren. Ik ontwikkelde een eigen werkmethode die zichzelf inmiddels ruimschoots heeft bewezen. En die zet ik graag in om jou je eigen leadership te laten omarmen.

Ik wil je laten zien wat er mogelijk is. Momenteel ben ik corporate leiderschapscoach, scale up en start-up coach. Daarnaast run ik meerdere bedrijven (meer info hier). Ik werk met de top van de publieke en private sector aan individuele en organisatieontwikkeling. Naast mijn werk als coach, ben ik begeleider van het academisch leertraject voor UHD-professionals, van het programma voor topambtenaren en van mentorschip programma Level-20 in de private equity sector. Daarnaast ben ik member van Dialogic netwerk van Bill Isaac en van daaruit maak ik structural dynamics toegankelijk voor iedereen.

Waarom zeg ik dit allemaal?

Om je te laten zien wat mogelijk is als je werkt vanuit jouw full potential. Want dat is wat ik met mijn coaching wil bereiken: jou – of je nu een individu of gehele organisatie bent – het beste uit jezelf laten halen. Daarbij hoort dat je ook gewoon nog af en toe struikelt. Doe ik ook! Het is nou eenmaal geen lineair proces.

En verder…

Naast mijn werk komen mijn leiderschaps- en coachingskills ook privé goed van pas. Het runnen van een huishouden met 3 kleine kinderen is namelijk een goed praktijkvoorbeeld van hoe je omgaat met zaken die je niet altijd in de hand hebt. Hier is snel schakelen gewenst, goede communicatie the key en je plek innemen een vereiste. Maar ook hier doe ik het iedere dag weer met passie en plezier. Daarnaast ben ik een enorme natuurliefhebber met een obsessie voor kleuren. Nieuwsgierig en leergierig als ik ben, ben ik altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling en vakverdieping. Omdat ik van mening ben dat je nooit bent uitgeleerd.

Ben je benieuwd hoe het is om met mij samen te werken?

Neem contact op, dan maken we kennis.

Neem contact op