BUSINESS CONSULTANCY

Welke organisatieveranderingen zijn nu echt nodig om te (kunnen) floreren? En wat vraagt dit van medewerkers, managers en leiders? Als ervaren leiderschaps- en business consultant help ik met het beantwoorden van dergelijke vraagstukken. Dit begint altijd met dezelfde vraag: welke beweging wil jij maken? Want alleen als je ergens heen wil bewegen, komt de juiste energie los. Ik geef je praktische tools om succesvol in beweging te komen én te blijven.

De juiste begeleiding bij de juiste ontwikkeling

Misschien ben je als start-up zo snel gegroeid dat je weet dat er iets moet veranderen, maar je hebt geen idee wat. Ben je als bedrijf altijd heel succesvol geweest in wat je doet, maar nu werkt dat niet meer. En/of wil je een andere – nieuwe – koers varen, maar ben je niet zeker hoe je dit het beste kunt aanpakken. Of er zijn andere issues aan de orde, zoals:

  • Hoe creëer ik een doorbraak op vastzittende vraagstukken?
  • Hoe ontwikkelen we een gevoel van ‘community’, ook al werken we allemaal apart en aan onze eigen doelen?
  • Hoe krijg ik iedereen mee naar de toekomst die we voor ogen hebben?
  • We zijn hard gegroeid. Hoe moeten we onszelf nu organiseren zonder dat we de ondernemersgeest kwijtraken?
  • Waar zit de energie voor vernieuwing en hoe boor ik die aan? Hoe komen we van ‘denken’ en ‘praten’ naar ‘doen’?

Doordat ik zelf jarenlang topfuncties bij verschillende multinationals heb bekleed, ken ik het krachtenveld waarin je je beweegt. Ook ik heb voor lastige keuzes gestaan, waarbij meerdere belangen meespeelden. Waar ga je dan als leider voor? En wat betekent dat voor de organisatie, zowel beleidsmatig als voor de mensen?

Leiderschap, teams en community

Misschien weten jullie al wel wat je wilt, maar nog niet hoe. Meer eigenaarschap bijvoorbeeld, sterker leiderschap, een andere cultuur, effectievere teams.

Wat of welke kant je ook op wilt, het begint allemaal bij je mensen. Zij zijn het kloppend hart van je onderneming. Zonder hen zou er niets gebeuren. Daarom ondersteun ik ook op de volgende thema’s:

Leiderschapsontwikkeling in je organisatie

Team effectiviteit

Community building

Business consulting traject

Kies je ervoor om mijn expertise in te schakelen, dan gaan we in verschillende stadia intensief aan de slag. Je wordt je bewust van de sterke en zwakke punten van je organisatie, leert (verborgen) capaciteiten te benutten en nieuwe manieren van werken en leiderschap.

Samen bekijken we welke beweging jij als bedrijf wil maken en waar in de organisatie dit al lukt. En als dit lukt, wat is daar dan aanwezig en hoe kunnen we vervolgens al die ingrediënten destilleren om er meer van te maken? We nemen je hele organisatie onder de loep. Hierbij kijk ik met twee brillen naar jouw organisatie: enerzijds als structuur, anderzijds als netwerk. Door mijn jarenlange ervaring zie ik snel wat werkt en wat niet.

Vraag meer informatie aan

Voor wie?

Mijn business consulting richt zich op start-ups, scale-ups en grote organisaties die één ding gemeen hebben: een drive om het verschil te maken, voor mensen en maatschappij. En daar zet ik me graag maximaal voor in. Want uiteindelijk gaat het erom dat je als organisatie jouw drive kunt waarmaken, op een manier die past. Waarin ruimte is voor verandering en je succesvol kunt navigeren op nieuw terrein.

Werkwijze

Een business consulting traject duurt minimaal drie maanden (minimaal zes maanden bij community building trajecten). Dit is de tijd die we nodig hebben om te zien waar je als organisatie staat, waar je naartoe wilt en wat daarvoor nodig is. Na drie maanden evalueren we de situatie en stellen we een vervolgplan op. Met maar één doel: jouw organisatie vooruitbrengen.

Contact