Leadership Coaching

 

1-op-1 coaching voor individuele leiders

In mijn 1-op-1 leiderschapscoaching staan we stil bij jouw persoonlijk leiderschap. We kijken wie jij wilt zijn als leider en wat daarin belangrijk voor je is. En we maken het praktisch. Je leert waar je op je best bent en hoe je impact maakt zonder alles zelf te hoeven doen. 

Tijdens de coaching vinden we antwoord op vragen als: 

Hoe doe ik aan alles recht met de kwaliteit waarmee ík dat wil, zonder mezelf te verliezen?

Hoe creëer ik beweging zonder alles zelf te doen? Hoe kan ik loslaten en delegeren?

Hoe vind ik een manier die mij helpt om vanuit rust en balans te handelen, ook als het om me heen hectisch is, de situatie complex is en/of er veel op het spel staat?

Hoe neem ik regie in groepen waarin ik niet (langer) de inhoudelijke expert ben? Of waar ik een ander geluid breng en weerstand voel?

Veel mensen kijken naar mij. En dan komt soms dat stemmetje dat twijfel zaait en zich afvraagt of ik dit wel kan. Hoe kom ik daarvan af?

Werkwijze

Al mijn coachingtrajecten zijn maatwerk. We gaan actief op zoek naar oplossingen voor jouw actuele dilemma’s of problemen. Daarbij geef ik je kennis en inzicht in je persoonlijke kwaliteiten en blokkades en leer ik je nieuwe strategieën om te excelleren in jouw leiderschap.

De meeste trajecten beslaan 3 maanden en bestaan uit tweewekelijkse bijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur met contactmomenten daar tussenin. We kijken naar jouw “leiderschapskompas”: wat voor leider je wilt zijn, van waaruit je wilt handelen, hoe je het beste uit je team haalt.  Je wordt je bewust van jouw talenten en sterke punten, je leert belemmerende gewoontes en overtuigingen te doorbreken, systemisch te kijken naar jezelf en je organisatie en daarmee te excelleren in jouw leiderschap. Tussendoor ontvang je van mij artikelen, video’s en podcasts die aansluiten bij de thema’s waar je mee aan de slag gaat. Soms hebben we aan 3 sessies al genoeg. In andere gevallen werken we langere tijd samen en ondersteun ik je door een gehele transformatie.

Het kan ook zijn dat je een hele specifieke vraag hebt. Je hebt bijvoorbeeld een belangrijke beslissing die je moet nemen, of een bepaalde casus waar je graag hulp bij wilt. Samen plannen we een aantal gesprekken waarin we jouw situatie aanpakken. Als we je vraag verkend hebben, kan ik je de beste werkwijze adviseren.

Stel jouw vraag of casus

Resultaat

Na het een coachingtraject gevolgd te hebben, weet jij hoe je:

Gaat staan voor jouw manier van leidinggeven;

De talenten die je al hebt op veel meer plekken in kunt zetten;

Jouw plek pakt, zowel zakelijk als persoonlijk;

Excelleert in interpersoonlijke vaardigheden;

Impact hebt én het verschil maakt, binnen en buiten de organisatie;

Op een inspirerende, motiverende en authentieke manier jouw leiderschap toont;

De leider én de persoon bent die je wilt zijn.

Annemarie weet een sfeer te creëren waarbij ik mij meteen op mijn gemak voelde: veilig, je mag er zijn, je doet er toe.

Annemarie zorgt met haar aanpak dat ze snel inziet hoe je in elkaar zit. Daarmee kan de rest van de sessies optimaal effect bereikt worden.

De combinatie van persoonlijke casuïstiek, samen vorm geven van de agenda, oefenen en theorie maakte dat vier sessies voor mij tot veel resultaat hebben geleid.

De praktische tips die meteen toepasbaar zijn in mijn dagelijkse praktijk hebben mij enorm geholpen om te groeien in mijn leiderschap.

Directeur

Rijksoverheid

Ik heb mijn persoonlijk leiderschaps kompas gevonden door de coaching van Annemarie. Maar ik heb ook goed kunnen sparren over mijn strategische business vraagstukken, over hoe ik resultaten boek zonder alles zelf te doen. De waarde daarvan was onschatbaar.

Senior Manager SBM

Offshore

De organisatie opstelling die Annemarie met ons deed werkt nog steeds door. Wat een doorbraak. Ineens valt alles op zijn plek en weten we wat we moeten doen.

Lid Breed Leiderschapsteam

UMCU

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende call. Ik vind het leuk je te leren kennen.

Neem contact op